Apple iPhone 4S 64GB - Black - Svět iPhonu (2024)

Nová verze nejpopulárnějšího telefonu světa -iPhone 4S - je tady a přináší sebou celou řadu novinek, vylepšení a revolučních prvků. Jak již název napovídá, iPhone 4S je nástupcem a evolucí modelu iPhone 4. Co se vzhledu týče, telefony se příliš neliší, novinka je jinak řešená jen v oblasti okolo antén. O to více změn však nalezneme uvnitř přístroje a další novinky předkládá také nová verze populárního operačního systému iOS.

iPhone 4S se může chlubit především skvělým dvoujádrovým procesorem Apple A5(stejný nalezneme také v iPad 2), který je telefon zrychlí až dvojnásobně oproti jeho předchudci. Znamená to, že i při velkém softwarovém zatížení budou reakce přístroje plynulé a rychlé. Grafický akcelerátor doznal ještě většího zlepšení - jeho výkon je hned sedmkrát vyšší a opět disponuje dvojicí jáder. S iPhone 4S se tak stává ideální společník pro hraní nejmodernějších mobilních her ve špičkové grafice. Rychlosti také pomáhá 1 GB operační paměť. Potěší také 16 GB integrované pamětí, která se postará o místo pro Vaše multimédia a další data.

Apple se rozhodl v tomto modelu použít obě světově používané antény - pro GSM i pro CDMA sítě.To znamená jediné - iPhone můžeze 4S bez překážek používat po celém světě a vždy se dovoláte. Díky přítomnosti vylepšených antén se také zvýšila maximální možná rychlost připojení k internetu pomocí moderních HSDPA sítí a to na skvělých 14,4 Mbps, což znamená dvojnásobné zrychlení. Samozřejmostí je také podpora WIFI sítí standardu "n". iPhone 4S přichází také s nejnovějším Bluetooth 4.0.

Fotoaparát, kterým se iPhone 4S může pochlubit je vskutku špičkový- díky 8 megapixelovému čipu je možné pořizovat snímky v maximálním rozlišení 3264 x 2448 px. Je vidět, že v Apple se na fotoaparátu opravdu zapracovalo - je schopen zpracovat o tři čtvrtiny více světla a snímky mají být o celou třetinu ostřejší než u iPhone 4. Očekávanou samozřejmostí je také možnost nahrávat fullHD video (1080p) s podporou stabilizace obrazu a redukcí šumu během záznamu. Fotoaparát také zvládá funkce jako rozpoznání obličeje a disponuje LED bleskem.

Další vlna novinek přichází společně s novou, vylepšenou verzí operačního systému iOS 5, která přináší na 200 nových vlastností a funkcí. Zmiňme na tomto místě například vylepšené notifikační centrum, přímou možnost rychlého psaní zpráv na Twitter, integrovaný editor fotek s funkcemi jako ořezání, otočení, odstranění efektu červených očí a podobně. Velmi zajímavou se jeví také aplikace "Newsstand", která umožní přístup k nejnovějším vydáním populárních časopisů, novin a dalších periodik. iOS 5 nabídne také placenou službu "Cards", díky které můžete poslat pohled s Vaší vlastní fotografií odkudkoliv na světě. Stačí vyfotit Vámi vybranou scénérii, vybrat motiv a vyplnit dodací informace - jak jednoduché.

iPhone 4S přináší revoluci také v oblasti hlasového ovládání telefonu- seznamte se s chytrým pomocníkem Siri. Díky této nové technologii si můžete vytvořit schůzku, přidat upomínku či dokonce zeptat jaké bude počasí a zda bude potřeba vzít si sebou deštník. Vše naprosto přirozeně a bez jakékoliv úpravy hlasu. Siri Vám rozumí. Prozatím však podporuje pouze tři světové jazyky - angličtinu, němčinu a francouzštinu. iCloud odpovídá na dnešní rozšiřující se trend cloudových uložišť. Majitelé iPhone 4S získají bezplatný 5 GB prostor pro své aplikace, hudbu a další data, který je možné za příplatek ještě rozšířit. Nový operační systém bude také podporovat streamovací funkce pro sdílení obrazu AirPlay (bezdrátové) a Wired Mirroring (kabel). Třešničkou na dortu je pak možnost bezdrátového tisku přímo z telefonu pomocí AirPrint technologie.

Parametry a specifikace:

Operační systém:
iOS 5

Podporované sítě:
GSM: 850/900/1800/1900 MHz, EDGE, GPRS
3G: 900/2100 MHz, HSDPA, HSUPA, HSPA+
CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900 MHz)
Maximální rychlost: 14,4 Mbps při HSPA

Displej:
IPS panel s RETINA povrchem o úhlopříčce 3,5 palce, podpora multi-touch
Rozlišení 960 x 640 pixelů (326 PPI), kontrast 800:1
Jas 500 cd/m2, povrch displeje odolný proti mastnotě a ušpinění
16 milionů barev, tvrzené sklo, kapacitní

Procesor:
Apple A5 1,2 GHz dual-core, 45 nm, GPU PowerVR SGX

Paměť:
Operační: 1 GB
HDD: 16 GB

Lokalizační služby:
Vestavěná aGPS navigace s digitálním kompasem
Možno využít také lokalizaci na základě Wi-Fi sítí nebo mobilní sítě

Fotoaparát:
8 MPx, LED, autofocus, HDR, přední VGA kamerka, geotagging, fullHD video (1080p)

Podporované hudební formáty:
AAC, Protected AAC (iTunes Store), HE-AAC, MP3 (VBR), Audible (2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, AAX+), Apple Lossless, AIFF, WAV

Podporované video formáty:
H.264, MPEG-4, Motion JPEG (M-JPEG), FullHD, AVI, PCM

Další vlastnosti:
Hlasové ovládání Siri
iCloud
FaceTime
iMessage
Služba Newsstand
Služba Cards
AirPlay
AirPrint
Editor fotografií
Twitter integrace
Gyroskop pracující ve třech osách
Akcelerometr, senzor přiblížení, senzor okolního osvětlení
FaceTime (videohovory přes Wi-Fi)
Multitasking (možnost spouštět více aplikací zároveň)
iBooks (čtení elektronických knih)
Multimediální přehrávač iPOD
Internetový prohlížeč Safari, e-mailový klient
Podpora Microsoft Exchange
iTunes Store (obchod s hudbou, videi, filmy, ..)
App Store (katalog aplikací a her)
Funkce pro organizaci času, kalkulačka, budík
Akcie, předpověď počasí, poznámky
Podpora Nike + iPOD, YouTube
Sdílení internetu (tethering)

Rozhraní:
Wi-Fi 802.11b/ g /n (802.11n pracuje pouze na frekvenci 2,4 GHz)
Bluetooth 4.0
USB (30ti pinový dock konektor)
3,5 mm jack

Napájení:
Vestavěný Lithium-ionový akumulátor
Doba hovoru: až 14 hodin ve 2G sítích nebo 8 hodin ve 3G
Pohotovostní režim: až 200 hodin
Prohlížení internetu: až 6 hodin v 3G síti nebo 9 hodin přes Wi-Fi
Přehrávání videa: až 10 hodin
Poslech hudby: až 40 hodin

Barevné provedení:
bílé, nebo černé

Rozměry:
115,2 x 58,6 x 9,3 mm

Hmotnost:
140 g

Apple iPhone 4S 64GB - Black - Svět iPhonu (2024)

FAQs

Kdy vyšel iPhone 4S? ›

V roce 2011 byl představen iPhone 4s, který jak již je u verzí S zvykem, zaznamenal pouze hardwarové úpravy nikoliv pak změny v designu. Procesor nabídl takt 1 GHz a operační paměť RAM nesla 512 MB.

Který iPhone je lepší? ›

Pokud se rozhodujete mezi mobilními telefony Apple iPhone 12 128GB a Apple iPhone 13 128GB, pak zvolte Apple iPhone 13 128GB, pokud chcete mobil s celkově lepšími parametry. Pokud však upřednostňujete lepší koupi z pohledu cena/výkon, doporučujeme zvolit Apple iPhone 12 128GB.

Jak zmenit barvu iPhone? ›

Chcete-li změnit teplotu barev tak, aby byla teplejší nebo chladnější, přejděte do Nastavení > Zobrazení a jas > Night Shift a použijte posuvník teploty barev. Některá nastavení zpřístupnění týkající se displeje, včetně nastavení Invertovat barvy, Stupně šedi a Vyšší kontrast, můžou True Tone vypnout.

Kolik stál iPhone 4 kdyz vyšel? ›

iPhone 4 (2010)

V zámoří se iPhone 4 prodával za 199/599 dolarů v 16GB verzi a za 299/699 dolarů ve 32GB verzi.

Kolik stál první iPhone? ›

Exkluzivitu měl zpočátku operátor AT&T, který si s dvouletým kontraktem za iPhone se 4 GB vnitřní paměti řekl 499 amerických dolarů. Model s dvojnásobným úložištěm stál o 100 dolarů více. iPhone 1 cena by tedy byla přibližně 14 tisíc korun.

Jaký je nejhorší iPhone? ›

Internetová hádky mohou utichnout. Vítěz je jasný – nejhorším telefonem na světě je iPhone 6. Dokázal to experiment, při kterém bylo zničeno šest fungl nových iPhonů.

Jaký iPhone se vyplatí koupit v roce 2024? ›

Pak je to pro mě jednoduché a doporučím iPhone 15 Pro Max. Vybral jsem to největší a to nejlepší, co (zatím) lze pořídit. Píšu zatím, protože v roce 2024 je očekávaným nástupcem řady iPhone 15 nový model a to iPhone 16 a nejspíše i iPhone 16 Pro.

Který iPhone se vyplatí koupit? ›

Naše hvězdy se jmenují iPhone 13 Pro a 13 Pro Max

Pro většinu „běžných“ uživatelů, kteří od svého zařízení očekávají dobrý výkon, ale nepotřebují nutně ten nejšpičkovější chytrý telefon na trhu, bude 6,1palcový iPhone 13 Pro, respektive jeho větší, 6,7palcový bráška iPhone 13 Pro Max skvělou volbou.

Jak nastavit iPhone cernobile? ›

Otevřete Ovládací centrum, stiskněte a podržte. a potom klepnutím na. zapněte nebo vypněte Tmavý režim. Přejděte do Nastavení > Zobrazení a jas a potom zapněte Tmavý režim klepnutím na Tmavý nebo jej vypněte klepnutím na Světlý.

Co to je True Tone? ›

Funkce True Tone je k dispozici pro displeje některých zařízení Applu. Tato technologie displejů iPadu Pro a nejnovějších iPhonů přizpůsobuje teplo a jas displeje okolnímu světlu, takže displej je tmavší a žlutější.

Co to je Night Shift? ›

Night Shift automaticky ve večerních a nočních hodinách posouvá barevnost displeje k teplejším tónům, které jsou pro oči příjemnější.

Co znamená iPhone se? ›

Zkratka SE skutečně znamená „Special Edition“ a nic jiného bychom v ní hledat neměli. Ve výsledku dává označení asi největší smysl, jelikož jde skutečně o netradiční iPhone, který míchá iPhone 5s a iPhone 6s dohromady, ale ve výsledku převzal jen něco z obou generací.

Jak dlouho mi vydrží iPhone? ›

iPhone, iPad, iPod nebo Apple Watch) má uživatel průměrně tři roky, což je odhadovaná životnost zařízení. “ Samozřejmě, že jsou uživatelé, kteří mají stále funkční Apple II nebo Newton MessagePad, jelikož jsou to zařízení, která nejsou synonymem stárnutí.

Jak dát Siri do češtiny? ›

Přejděte do Nastavení > Siri a hledání. Klepnutím na Jazyk změníte jazyk, který Siri používá pro požadavky a hlasové odezvy.

Jak stary je iPhone 5S? ›

iPhone 5s a 5C (2013) – otisky prstů a hravý iPhone na scéně

V září 2013 se Apple odhodlal k premiérovému kroku a místo jednoho modelu představil hned dva. Prvním byl regulérní nástupce předešlého iPhonu, který opět dostal „s-kové“ označení.

Jak šly iPhony za sebou? ›

generace) (2007), iPhone 3G (2008), iPhone 3GS (2009), iPhone 4 (2010), iPhone 4S (2011), iPhone 5 (2012), iPhone 5C, iPhone 5S (2013), iPhone 6, iPhone 6 Plus (2014), iPhone 6s, iPhone 6s Plus (2015), iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus (2016), iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X (2017), iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5677

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.